Succesvolle Verhalen: Ik zei mijn baan op – Nico Clerget

Hierbij het eerste artikel in de nieuwe serie “Succesvolle Verhalen – Ik zei mijn baan op”. In deze serie bieden we je een kijkje in het leven van de meest inpsirerende en interessante verhalen van Zilers die het helemaal gemaakt hebben. Je mede-Zilers zijn namelijk net als jij – ze worden gedreven door dezelfde motivatie, komen dezelfde obstakels tegen, hebben dezelfde doelen en zijn lid van dezelfde community, namelijk de Teezily-community. Dus gebruik deze serie om inspiratie op te doen en tips & tricks van achter de schermen op te doen, waar je zelf misschien wel nooit op was gekomen!

 

Voor het eerste artikel interviewden we de Franse seller Nico Clerget, die Teezily nu al bijna 2 jaar gebruikt en meer dan 35.000 producten heeft verkocht. Lees verder als je wilt weten hoe hij het zo ver geschopt heeft.

 

Wat was de reden dat je je baan op zei en met Teezily ging werken?

Op de middelbare school deed ik een opleiding in werktuigbouwkunde. Na een jaar voor een bedrijf te hebben gewerkt besloot ik te stoppen en “mijn miljoenen online te verdienen”. Ik begon met wat online marketing in 2009, en in 2012 opende ik een kleine pizza-zaak voor erbij. Mijn hoofdinkomen verdiende ik via eBay: Ik runde daar een dropshipping zaak en dat was mijn goudmijn. Ik was één van de topverkopers op dat platform. Helaas kreeg ik problemen met mijn leverancier, daardoor leed mijn winkel een groot verlies het en kostte me ook nog eens veel geld. Mijn klanten begonnen te klagen en ik kreeg slechte recensies over producten die niet bezorgd werden. Uiteindlijk heb ik mijn winkel in 2015 moeten sluiten. Het was moeilijk om 8 maanden hard werken te zien verdwijnen. Toen ontdekte ik Teezily en besloot ik het te proberen, dat was de beste beslissing die ik ooit gemaakt heb!

 

Hoe organiseer je je werkdag?

Ik begin mijn dag elke dag om 08:00 uur. Ik volg een to-do-lijst, zo heb ik een planning die me mijn taken van de dag helpt te doen.

 

Hoe zorg je dat je je markt nieuwe ideeën kunt blijven bieden?

Er is, eerlijk gezegd, geen magisch recept. Alles wat ik weet heb ik geleerd van de Teezily blogs en de Universiteit Facebook groep. Het beste plan van aanpak is heel veel research doen, vervolgens je nieuwe kennis direct testen op je doelgroep om een echte en betrouwbare reactie te krijgen, en heel hard hopen dat het ze aanspreekt. Je moet altijd in je achterhoofd houden dat de enige manier om te slagen, doorzetten en volhouden is. Wees niet bang om oude ideeën de recyclen, advertenties net iets aan te passen, een design te verbeteren en opnieuw te testen.

 

Heb je tips voor het runnen van een succesvolle onderneming?

Mijn motto is: “Werk als een machine, denk als mens.” Je moet je wapenen met een ijzeren hart en een onbreekbaar doorzettingsvermogen. Een van de grootste obstakels die ik heb moeten overkomen was een serie achtereenvolgende mislukkingen. Die hebben mij enorm gedemotiveerd. Maar, als alles verkeerd lijkt te gaan is het juist goed om hulp en advies van anderen te vragen. Daarom is het fijn dat er bij Teezily zo’n sterk gevoel van ‘community’ heerst, waar iedereen met elkaar communiceert.

 

Op welk onderdeel van je onderneming ben je het meest trots?

Ik ben het trotst op het feit dat ik mijn hele merk vauit het niks op heb gebouwd, op kracht van enkel mijn motivatie en doorzettingsvermogen. Gedurende de 7 jaar dat mijn onderneming bestaat heb ik al mijn energie erin gestopt, van mijn fouten geleerd, in mezelf geïnvesteerd en geleerd hoe ik mijn kennis en ervaring toe moet passen in mijn onderneming. Teezily heeft echt deuren voor mij geopend, ik kon eindelijk al mijn vaardigheden benutten, gewoon vanachter mijn computer. Nu ken ik de online T-shirt marketing-wereld door en door. Teezily was een openbaring, mijn onderneming ontplofte. Binnen een half jaar had ik 100.000 sales bereikt, en binnen 10 maanden 200.000! Het kostte veel hard werk, ik denk dat Teezily precies op het juiste moment in mijn leven en carriëre in beeld kwam. Dankzij dit online platform kan ik mijn familie en vrienden eindelijk uitleggen waarom ik in 2009 mijn baan opzegde. Het was het meer dan waard!

 

Wat is je volgende stap?

Marktuitbreiding op internationaal niveau was een van mijn goede voornemens voor 2017. De laatste tijd voel ik de ambitie om mijn comfort-zone uit te stappen en een grotere overwinning te maken. Tot nu toe heb ik maar een paar Europese landen als doelgroep, zoals Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Dit zijn plekken waar de nieuwe Teezily producten – kettingen, producten van premium en biologisch materiaal – het erg goed doen. Ik ben van plan om mijn onderneming nog verder uit te breiden. Ik kwam een tijdje terug ook op een te gek idee, een project: “Een miljoen voor Teezily”. Mijn doel is om een miljoen aan winst binnen te halen voor het eind van het jaar. Ik roep hierbij alle andere sellers op om mee te doen en hun resultaten te delen met de hashtag #RoadToTheMillion.