Succesvolle Verhalen: Ik zei mijn baan op – Artem Korni

De reis van Artem Korni is het bewijs dat je de grootste keerpunten in je leven tegen kan komen zonder dat je het zelf doorhebt! Dit Succesvolle verhaal begon met een simpele advertentie op Facebook, tussen de honderden andere advertenties, en omvat nu meer dan 1500 succesvolle campagnes. Hij is leergierig en niet bereid om compromissen te sluiten op het gebied van creativiteit en originaliteit, deze Ziler weet wel hoe hij het geld kan laten rollen! Lees verder om hem en zijn business-tacktieken beter te leren kennen:

 

  

Hallo Artem! Waar kom je vandaan?

Ik kom uit Duitsland. Ik woon in de buurt van het Bodenmeer in het zuiden van Duitsland.

 

Wat deed je voordat je Teezily carriere van start ging?

Ik was bezig met een Master in Business Informatics toen ik mijn T-shirt bedrijf begon.

 

Wat heeft je geïnspireerd om met Teezily te werken? 

Ik zag een advertentie voorbijkomen op Facebook, over een man die miljoenen verdiende met het online verkopen van T-shirts. De advertentie was van Reto Stuber en ik besloot mezelf in the schrijven voor zijn cursus. Ik wilde altijd al een eigen zaak beginnen en dit leek me een mooie kans om het eens te proberen.

 

Hoeveel campagnes heb je gelanceerd sinds je begonnen bent?

Het exacte nummer weet ik niet, maar  ik denk dat het er meer dan 1500 zijn.

 

Wat was het moeilijkste gedeelte van je Teezily-reis?

Facebook Ads is comples en dit was voor ons de grootste uitdaging. Het is niet makkelijk om het juiste publiek te bereiken en om alle data en statistieken te interpreteren. Het vinden van een niche is niet zo moeilijk, maar het juiste design vinden kost wel wat meer moeite. De grootste uitdaging is en blijft het zorgen dat je juiste mensen jouw T-shirt te zien krijgen voor zo weinig mogelijk geld. Maar het is niet onmogelijk. Met elk winstgevend ontwerp groeien je skills en ontwikkel je je. Het is een hele dynamische sector en je moet altijd nieuwe kennis op willen doen, complexe processen begrijpen en je kennis up to date blijven houden.

 

Hoe organiseer jij je werkdag?

Ik heb niet echt een vaste planning voor mijn dagen. Ik blijf flexibel en ik regel mijn taken spontaan. Ik schrijf de taken die ik moet doen op in mijn notitieboek en ik werk ze af naar prioriteit. Dit helpt me flexibel te blijven en nieuwe strategiën te testen.

 

Hoe zorg je dat je nieuwe ideeën op de markt kunt brengen?

Je ziet vaak dat mensen bestaande designs net niet helemaal kopiëren. Begrijp me niet verkeerd, het is prima op inspiratie uit andere designs te halen, wij doen dat ook. Maar met de tijd hebben we gemerkt dat designs het beter doen als we ze zelf gecreëerd hebben. Wees creatief en zorg dat je wat nieuws te bieden hebt. Je moet natuurlijk wel eerst uitzoeken waar de mensen binnen een niche naar op zoek zijn en waar ze geld aan uit willen geven.

 

 

Heb je tips voor het runnen van een succesvol bedrijf?

De sleutel tot succes is dingen uittesten. Luister niet altijd naar wat de mensen te zeggen hebben, investeer in strategieën waarvan jij gelooft dat ze gaan werken. Duik in je statistieken en leer data te interpreteren om e begrijpen wat de trends op de markt zijn.

 

Op welk aspect van je bedrijf ben je het meest trots?

Ik ben trots dat we dit bedrijf begonnen zijn met een klein budget en dat we nu veel winst maken. We hebben nooit opgegeven en geloof me, er waren veel moeilijke periodes waarin gewoon niets liep. Hoe moeilijk we het ook hadden, we bleven altijd vooruit streven.

 

Wat denk je van de toekomst van online T-shirt marketing?

De T-shirt markt is enorm omdat iedereen frequent T-shirts koopt. De personaliseertool gaat het bedrijf nog een behoorlijke tijd ondersteunen, denk ik. Nieuwe, gepersonaliseerde producten zullen alleen maar nieuwe kansen creëren. Ik zie veel mogelijkheden in nieuwe marketingmethodes zoals videoadvertenties en interactieve bots. Er moet nog zo veel ontdekt worden. Ik denk dat het verkoopproces in de toekomst zal veranderen naar meer interactie met de klanten en nieuwe vormen van adverteren.