Succesvolle Verhalen: Ik zei mijn baan op – Jerry Donker

Onze beste sellers weten dit heel goed: “Failure is a success in progress.” Om je verkoopdoelen te bereiken moet je je fouten analyseren en op basis daarvan een betere strategie implementeren. Niemand wordt binnen een dagje een online marketingexpert! Vandaag spraken we met Jerry, een van onze beste Nederlandse sellers. Hij gaat jullie uitleggen hoe deze business afhangt van motivatie en doorzettingsvermogen: Leer het van de beste!

 

Hallo Jerry! Waar kom je vandaan? Waar woon je?

Ik woon vlak bij Rotterdam samen met mijn vriendin.

 

Wat deed je voordat je Teezily carrière begon?

Ik run 2 internetbedrijven vanuit een co-working ruimte waar iedereen kan doen waarvoor hij gepassioneerd is. Ik heb een activiteit gelanceerd die gespecialiseerd is in online marketing en business development, daarnaast heb ik ook nog een SaaS product gelanceerd.

 

Hoe begon je te werken met Teezily?

In 2016 lanceerde ik een campagne voor Vaderdag en maakte ik reclame met Facebook Ads. Ik werkte al eerder met Facebook marketing tools met onze e-commerce cliënten. De sales ontploften en ik realiseerde me al snel dat we meer aan Facebook Ads utigaven dan de gemiddelde 1000k+ ecommerce winkels.

 

Kan je ons eens vertellen over je eerste campagne?

Bij het lanceren van onze eerste campagne waren we gefocust op onze core business met onze cliënten. Onze strategie was het verbreden van de doelgroep, zo lang het maar winstgevend was.

 

Hoeveel campagnes heb je gelanceerd sinds je begonnen bent?

Heel veel. Sommigen waren complete mislukkingen, het is niet zo makkelijk als het lijkt. Omdat je campagnes moet promoten door middel van Facebook Ads of andere online marketing tools, moet je zorgen dat het winstgevend is om het je investering waard te maken. Na onze eerste campagne hebben we 10 andere campagnes gelanceerd zonder enig succes. Motivatie is essentieel!

 

Welke fase ging niet zo makkelijk in het begin van je Teezily carrière?

Zoals eerder gezegd: Je moet testen, testen en testen voordat je een winnend design hebt. Na 10 campagnes te hebben gelanceerd die niet winstgevend waren, besloten we een tijdje te stoppen en een betere salesstrategie te bedenken.

 

Hoe balanceer je werk en privéleven?

Ons hele bedrijf is gebouwd op het principe dat we geen uren inruilen voor geld. Dat is de reden waarom ik elke dag vroeg begin en nooit meer dan 12 uur per dag werk.

 

Hoe organiseer je dagelijks je werk?

Ik gebruik Trello, dat is een perfecte tool voor ons team om taken en prioriteiten te organiseren.

 

Hoe zorg je dat je ideeën vernieuwend blijven voor je markt?

Ik probeer de specifieke behoeften van de markt te begrijpen en daar op te concentreren. Ik maak producten en ontwerpen die de doelgroep graag zou willen kopen.


Wat zijn je tips voor het runnen van een succesvol bedrijf?

Ik denk dat het runnen van een internetbedrijf een perfecte mix van technische skills en marketing skills vergt. Je moet een revolutionair businessmodel creëren en op je ideeën vertrouwen.

 

Wat is je volgende zet?

Op het moment targeten we alleen Nederlandse kopers. We willen uitbreiden en onze designs door heel Europa verkopen.