Succesvolle Verhalen: Ik zei mijn baan op – Nguyen Anh

Het succesverhaal van Nguyen Anh gaat over het belang van teamwork, in de vorm van vrienden die hem financieel hebben geholpen bij het opzetten van zijn online carrière, maar ook als het toegewijde team waar hij nu de leiding over heeft. Hij is ervan overtuigd dat er een gezamenlijke, vooruitstrevende spirit nodig is om professionele doelen te bereiken. Lees verder om erachter te komen hoe hij dit voor elkaar heeft gekregen!

 

Hallo Nguyen! Hoe ben jij de Teezily-business ingerold?

In 2013 studeerde ik af en begon in aan een fulltime baan, maar ik vond het niet interessant of motiverend. Ik had er altijd al van gedroomd om een eigen bedrijf te hebben en ik was constant op zoek naar ideeën en hulpmiddelen. Online zaken doen leek me het meest passend voor iemand met mijn kwaliteiten. Vanaf 2015 begon ik verschillende MMO (Make Money Online) strategiën te proberen en ontdekken. Het keerpunt was toen een vriend me introduceerde aan de wereld van online T-shirtmarketing. Ik was meteen geïntrigeerd en ik heb er de hele avond over gelezen. De volgende dag besloot ik me volledig aan T-shirtmarketing toe te wijden om succesvol te worden.

 

Tegen wat voor obstakels ben je opgelopen tijdens het ontwikkelen van je bedrijf?

Na 3 maanden van campagnes lanceren en adverteren, had ik alleen nog maar verlies gedraaid, maar tegelijkertijd zo enorm veel ervaring opgedaan. Ik geloof er heilig in dat alle grootse dingen klein beginnen, alhoewel het ik het moeilijke gedeelte onderschat had. Ik stond onder grote druk van mijn familie die online business niet helemaal begrepen en de voorkeur gaven aan een conventionele kantoorbaan. Een gebrek aan geld om in Facebook advertenties te stoppen was een groot probleem voor mij. Gelukkig had ik mijn geweldige vrienden achter me staan die mij waardevolle financiële hulp hebben geboden. Ik maakte ook nieuwe vrienden in de T-shirt wereld en samen hebben we hard gewerkt, veel geleerd, ervaringen opgedaan en onze weg naar succes gevonden.

 

Hoe plan je je werkdag in?

Op het moment ben ik verantwoordelijk voor het organiseren van mijn eigen werk, maar ook voor het werk van mijn team. Ik leef volgens het gezegde: “If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.” Motivatie is essentieel om te zorgen dat het hele team het maximale geeft. Iedereen heeft binnen het team hun eigen specialiteit/eigen taken, maar uiteindelijk moeten we allemaal naar hetzelfde doel toe werken en resultaat-georiënteerd zijn. We beginnen dan ook altijd met het definiëren van een algemeen doel en vervolgens bespreken we hoe iedereen een persoonlijke bijdrage gaat leveren aan dit doel. Verder werk ik aan de details van dagelijkse en wekelijkse plannen, zoals het lanceren van campagnes, onderzoek doen naar de doelgroep, advertenties lanceren, het verzamelen en analyseren van data en nieuwe ideeën bedenken.

 

Hoe zorg je dat je ideeën vernieuwend blijven voor je markt?

Ik hou mezelf op de hoogte door online bronnen die gerelateerd zijn aan mijn doelgroep te volgen. Ik besteed veel aandacht aan informatie die veel reacties uitlokt op sociale media. Het is belangrijk om de instelling van een T-shirtmarketeer te hebben. Als ik ergens een grappig of provocatief plaatje tegen kom,  bedenk ik gelijk hoe dat zou staan op een T-shirt, welke soort mensen dit zouden dragen en hoe het publiek hier op zou reageren. Dat schrijf ik vervolgens op en bespreek ik met mijn designer om het idee in een prachtig ontwerp te veranderen.

 

Wat zijn de voordelen aan targeten van een actieve markt zoals de Verendigde Staten?

De Amerikaanse markt is een van de grootste ecommerce-markten, en al helemaal voor de T-shirt business, aangezien T-shirts deel uitmaken van de Amerikaanse cultuur. Amerikanen stappen vrij gemakkelijk de drempel over tot het kopen van een T-shirt als het zo getarget is dat het ontwerp hun emoties, passies of meningen weergeeft. Ze bestellen meestal in grote groepen en delen campagnes binnen hun community, daardoor kunnen de salesaantallen voor campagnes in de VS hoog oplopen. Er is echter enorm veel concurrentie op de Amerikaanse markt, consumenten worden elke dag bekogeld met duizenden online advertenties. Als je ideeën niet bijzonder genoeg zijn verpeel je dus zowel tijd als geld.

 

Wat wordt je volgende stap?

Ik ben nog steeds bezig met het trainen van mijn team. Het doel is om ieder individu de beste in hun specialiteit te maken. Ik zou graag mijn bedrijf uitbreiden naar Shopify en mijn persoonlijke merk opbouwen.

 

Wat vind je van de T-shirtmarketing van tegenwoordig?

Ik denk dat het een business is waar veel kansen te pakken zijn, maar er is ook enorm veel sterke concurrentie. Alleen degenen met een uitzonderlijk doorzettingsvermogen en toewijding worden succesvol.

 

Heb je suggesties voor ons team?

Ik hoop dat Teezily met meer strategische updates blijft komen om deze snelveranderende business bij te houden. De winkelervaring voor klanten zou bijvoorbeeld altijd een prioriteit moeten zijn.