Succesvolle Verhalen: Ik zei mijn baan op – Daniel Gaiswinkler

Waar kom je vandaan? Waar woon je? Wat zijn je hobbies? Wat heb je voor je Teeily carrière gedaan?

Oei, gelijk zo veel vragen in één keer… Ik kom uit Duitsland – uit het mooie Eibelhausen, daar woon ik sinds een jaar samen met mijn vrouw. Mijn hobbies zijn familie, vrienden, mijn geloof en muziek (http://www.gaiswinkler-live.com), internetmarketing en Youtubevideo´s (http://www.youtube.de/mrgaiswinkler), daarnaast lees ik veel en luister ik graag naar luisterboeken. Voor mijn Teezilycarrière was ik ruim 15 jaar lang postbode. Hiernaast heb ik vier jaar lang mijn internetbusiness opgebouwd. Daarin zijn vele uren en vakantiedagen in gestopt, waarin ik niets anders deed dan lezen, leren en in de praktijk brengen. Dit betaalt zich nu dubbel en dwars terug, waarvoor ik God zeer dankbaar ben.

Waarom heb je ervoor gekozen het Teezilyconcept te gebruiken?

Ik ken op de Europese markt geen beter platform. Sinds 2007 verdien ik al geld met T-shirts ontwerpen en verkopen via het internet. Zo was mijn pad haast voorgeprogrammeerd. Ik vind het overigens erg spannend om bij een start-up aanwezig te zijn, en om actief aan het succes hiervan bij te dragen. Ik vind het concept ronduit briljant, omdat ik hier ideeën kan uitwerken, en hier nog goed voor betaald krijgen ook.

 

Kun je ons iets vertellen over je eerste campagne?

Mijn eerste campagne lanceerde ik ruim drie jaar geleden op de Engelse tegenhanger van Teezily. In principe heb ik niets anders gedaan dan mijn bestaande ontwerpen overzetten en ze via Facebook aan bepaalde doelgroepen te verkopen. Dit ging echter zonder veel succes. Pas toen ik met een aantal mentors uit de VS had overlegd en me er meer in had verdiept, werd ik succesvoller. Mijn eerste succesvolle campagne was voor handballers (mijn vrouw speelde zelf enkele jaren handbal, zo kwam ik op dit idee). Toen realiseerde ik me pas wat voor kans ik hier had, dat ik hier meer mee kon doen en er ook van kon leven. Ik geloof dat ik  ongeveer €200,- aan reclamekosten heb uitgegeven voor 78 verkopen met een winstmarge van ruim €1700,-. Vol trots liet ik dit aan mijn vouw zien, zij kon dit alles eerst ook niet geloven. Toen mijn campagnes steeds succesvoller werden, moest ik een keuze maken. Fulltime Teezily, de kans van mijn leven of verder met post rondbrengen!?

 

Welke fase verliep bij het begin van je Teezilycarrière niet probleemloos?
Het organiseren van het werk en het afwisselen met mijn vaste baan. Ik werkte dagelijks meer dan 12 uur. Ik stond om 5.20 op, om de campagnes en advertenties op te starten, af te stemmen en om vragen van klanten te beantwoorden. Op kantoor ging ik tussen het werk door verder met mijn advertenties, na werk startte ik weer campagnes. Daarbij hoorde ook het vinden van ideeën en concepten en deze met mijn collega´s bespreken. Zonder hen zou ik hier nu niet zijn, en ik ben ze elke dag dankbaar.

Heb je een persoonlijk verhaal, dat je met een van je capmagnes verbindt?       

Mijn eerste campagne was iets wat ik van mij vrouw heb afgekeken. Dat deze zo succesvol was, was best grappig. Mijn vrouw heeft me sowieso altijd met ideeën ondersteund en me op dingen gewezen, waar ik anders niet op gekomen was. Verder verkoop ik geheel uitsluitend aan vrouwen, dus heb ik veel aan tips direct uit deze doelgroep.

 

Heb je een nuttige tip voor beginners?

GEEF NOOIT OP! WAT ER OOK GEBEURT! Het maakt niet uit wat je met je leven doet, stel doelen voor jezelf en geef niet op, voordat je ze hebt bereikt. Sta desnoods ‘s ochtends eerder op en werk harder dan ALLE anderen, om te kunnen beginnen en je doelen te kunnen bereiken.

 

Voor succesvolle campagnes hoef je eigenlijk alleen het nodige marktonderzoek te doen. Dat kost natuurlijk in de eerste plaats tijd, maar het betaalt zich dubbel en dwars uit. Probeer je doelgroep te analyseren op Facebook. Vraag jezelf af: “Hoe werkt dit platform en hoe kan ik daar de juiste doelgroepen bereiken?” Houd altijd en overal je ogen open, analyseer kranten voor nieuwe niches, doorzoek Google en Amazon. Daarna moet er ook tijd in goede ideeën en concepten worden gestoken. Het internet zit hier zoals gezegd vol mee. De concepten laten zich perfect op verschillende doelgroepen aanpassen en doorontwikkelen. Begin ook je eigen ideeën de verwerkelijken en niet direct anderen kopiëren. Pas dan zal het het gewenste succes komen. Mijn eerste campagne die echt succes had kwam na 40-50 mislukkingen, zolang moet je het vol kunnen houden.