Hoe promoot je een T- shirt op Facebook?

Nu dat je Facebook pagina (hier gebruiken we de Teeshop als voorbeeld) is aangemaakt, is het mogelijk om berichten te promoten die het verkeer naar je campagne kan genereren.

Na het testen van de effectiviteit van verschillende types van adverteren, is de “engaging image post” hetgeen waardoor je het meest uit je Facebook pagina kan halen. Je doelgroep zal dit liken en delen, waarna deze in de tijdlijn van hun vrienden terecht komen.

Er zijn ten minste 4  manieren om je gepersonaliseerde T- shirts te verkopen op Facebook.

a. Berichten plaatsen op een fanpagina (gratis)

Dit werkt zeer goed, wanneer je al een betrokken publiek hebt. Je kan dan gemakkelijk je T- shirts verkopen. Als voorbeeld: één van onze verkopers lanceerde recent een campagne  op een van deze pagina’s, en hij verdiende meer dan € 2000 in twee weken zonder een cent uit te geven.

Voel je vrij om te reageren op een nieuwe publicatie om je Teezily campagne link toe te voegen.

Creër het gevoel van exclusiviteit door in reacties te zetten: “u heeft nog maar 3 uur om dit shirt te kopen. Verkrijgbaar in maten S tot XXL.

Het is handig om berichten over je shirt te posten rond het spitsuur op Facebook (dit is 3 ongeveer 3 keer per dag). Wij hebben ondervonden dat je het beste om 9 uur ‘s ochtends, 1 uur ‘s middags en 9 uur ’s avonds kunt posten.

Op de laatste dag van je verkoop moet je je T- shirt 5 keer per dag posten en je kopers aanmoedigen om je product te kopen met de volgende soorten zinnen: “Nog maar een paar uur”, “Laatste kans om het te kopen!”, etc…

Plan je bericht van te voren in door de volgende screenhots te volgen:

b. Post Jacking     

Door je eerdere onderzoek, heb je de groepen en pagina’s gevonden die dezelfde niche als jij hebben.

Ter herinnering, hier zijn de dingen waar je op kan zoeken in Graph Search om de groepen en pagina’s te vinden die je publiek zullen bepalen en waar je je berichten aan moet richten:

– Pagina’s gerelateerd aan [niche_naam]

– Favoriete pagina’s van [niche_naam]

– Pagina’s die zijn geliked door mensen die [niche_naam] of [niche_naam] leuk vinden

– Groepen waarbij mensen zich hebben aangesloten die [niche_naam] of [niche_naam] leuk vinden.

Vind op deze pagina’s de berichten die de meeste likes en de meeste correspondentie in de reacties hebben ontvangen en plaats de link van je Teezily champagne daar. Hieronder vind je een voorbeeld van de soorten reacties die je kan plaatsen:

“Hey iedereen, dit T- shirt is maar 7 dagen verkrijgbaar! – www.teezily.com/rottweiler

Wees er zeker van dat je onder de naam van je campagne berichten plaatst op andere pagina’s, en dat je niet je eigen profiel gebruikt.

Hoe je dit moet doen zie je in de volgende screenshot.

In sommige groepen moet je bericht geaccepteerd worden. Het is dus erg belangrijk om de beheerders van deze groepen om toestemming te vragen.

c. De Ads Manager Tool gebruiken

Er zijn veel verschillende manieren van adverteren waarmee je je T- shirt kunt promoten op Facebook. Hier zullen we ons focussen op de methode die het beste werkt, de Engaging Page Post (EPP).