Het bepalen van een idee voor een niche markt

a. Audience Statistics (Audience Insights)

Audience Insights is een hulpmiddel ontwikkeld door Facebook, die ons toestaat om de potentie van een idee voor een niche markt te vinden en te bepalen.

Welke vragen zou je Audience Insights moeten stellen over jouw gerichte niche markt? Je moet de volgende vragen beantwoorden om je niche beter te begrijpen en er beter op te kunnen mikken. Onthoud dat een ‘’super’’ design zonder een goede benadering waardeloos is!

  • Wat zijn de merken die jouw niche markt prefereert die Facebook pagina’s hebben?
  • Welke bekende mensen worden bewonderd door jouw niche markt?
  • Wat zijn de favoriete boeken, films, tijdschriften, blogs of websites van jouw niche markt?
  • Wat zijn de evenementen waar jouw niche markt aan meedoet?
  • Welke organisaties worden geassocieerd met jouw niche markt? Een federatie, een genootschap?
  • Wat zijn de sub- niches van jouw niche markt?

Kijk dan naar de pagina’s onder het Interests- gebied van Audience Insights voor pagina’s die de antwoorden op deze vragen beantwoorden.

Het is cruciaal om de taal van Facebook in het Engels (US) te hebben als je werkt met Audience Insights. Om dit te doen, ga je naar je account instellingen en verander je de taal naar ‘’English (US)’’. Wees maar gerust, het is zeer gemakkelijk!

Om toegang te krijgen tot dit hulpmiddel, moet je klikken op de Ads Manager tab in je account.

Als je voor het eerst Facebook Ads gebruikt, moet je naar de volgende website gaan om toegang te krijgen tot Audience Insights: https://www.facebook.com/ads/manager

Klik dan op Tools / Audience Insights.

Als je eenmaal in het hulpmiddel bent, verschijnt er een scherm zoals hieronder aangegeven. Klik dan op Everyone on Facebook:

Selecteer dan het land waar je in wenst te zoeken samen met de niche waar je jouw campagne in wilt positioneren (hier hebben we Frankrijk en de gitaar gekozen).

Hier is een lijst van de landen waar wij op dit moment naar verzenden: Duitsland, Oostenrijk, België, Bulgarije, Cyprus, Kroatië, Denemarken, Spanje, Estland, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Litouwen, Letland, Zwitserland, Luxemburg, Malta, Nederland, Polen, Roemenië, Portugal, Tsjechië, San Marino, Slowakije en Slovienië.

De ‘’Demographics’’ tab laat je de verdeling van mannen en vrouwen in jouw publiek zien op basis van burgerlijke staat: getrouwd, in een relatie, vrijgezel of verloofd en op basis van niveau van educatie: middelbare school of universiteit.

Onthoud: afhankelijk van de velden die je invult, zullen de resultaten in de verschillende tabs ook derhalve veranderen.

In Audience Insights zul je interessante ideeën vinden door naar de tab Pages like te gaan, deze zal pagina’s X, Y en Z laten zien die soortgelijk zijn aan de interesses die jij hebt gespecificeerd. Het publiek moet gepassioneerd genoeg zijn om jouw publicatie te willen delen, waardoor er vrij verkeer is naar jouw verkoop. Daarom moeten we het publiek onderzoeken, bij elke pagina waar je je op richt.

Aan het einde van deze pagina, meet de kolom Affinity het vermogen van jouw doelgroep om een pagina te liken in vergelijking met andere Facebook gebruikers. In andere woorden, is het een betrokken publiek of niet?

Je kan deze doelgroep opslaan door op de opslaan knop op je scherm te klikken en het dan te openen in Power Editor.

De Activity tab laat je zelfs meer informatie zien over jouw doelgroep, in het bijzonder het aantal advertenties waar jouw doelgroep op heeft geklikt.