Effectieve manier om sociale media pagina’s te beheren

In dit artikel zullen we het hebben over hoe je je social media kunt beheren voor jouw campagnes. We zullen een aantal onderdelen onder de loep nemen zoals, social media management; maken van een post, post timing, dagelijks onderhoud, je volgers geïnteresseerd houden, en het ontwikkeling van een wedstrijd.

 

Ondanks de vele social media platformen die beschikbaar zijn, is ons verkeer voornamelijk op Facebook, met op een tweede plaats Twitter die wordt opgevolgd door Instagram. Dus je moet wel verstand hebben van deze platformen om het optimaal te kunnen gebruiken.

 

Creëren van inhoud

Bij het creëren van een post, zijn er een aantal adviezen die je nodig hebt om meer effect te hebben op de lezers.

 

> Gebruik goede visuals. Visuals helpen omdat het als eerst wordt opgemerkt door uw publiek. Dus moet wat meer tijd investeren voor uitstekende kwaliteit. Kies high definition (HD) beeld en een goed ontwerpen.

 

> Plaats uw campagne met minder dan 100 tekens / woorden. Volgens het onderzoek, krijg je je zo meer likes, comments en shares.

 

> Kies de juiste woorden en zinnen. Wetenschappelijke gezien hebben sommige woorden meer effect dan anderen als het gaat om marketing. Gebruik vriendelijke taal en vermijd formele taal, zodat je post er natuurlijk uitziet. Door te basic copywriting te begrijpen, zul je sterker en bondig berichten moeten leveren.

 

> Gebruik hashtags. Hashtags helpen je vindbaar te maken op het internet. Sommige hashtags wel met mate of je zult daar last van krijgen.

 

> Gebruik emoticon. Zo kun je makkelijk een emotie bij je bericht voegen voor een beter effect voor jouw campagnes.

 

> Zet call to action (CTA) op het einde van uw bericht. Help uw publiek bepaalt wat te doen door hen te vertellen oproep tot actie zinnen als “Bestel nu!” Of “Tag je vriend”, etc.

 

> Zet call to action (CTA) aan het einde van jouw bericht. Zo kun je je klanten helpen met het maken van een keus, door zinnen te gebruiken als “bestel nu” of “tag jouw vrienden” etc.

 

Tijd

Timing is erg belangrijk bij online marketing. Volgens een onderzoek, zijn mensen meer geïnteresseerd en bekijken ze jouw campagnes op specifieke tijd en dagen. Als je betaalt voor Facebook, zal Facebook alle informatie geven over jouw doelgroep. Tips van de expert: Het is beter om jouw advertenties in de vroege ochtend te publiceren, zodat Facebook de tijd heeft om het te maximaliseren gedurende de dag.
Door het analyseren van jouw advertentie prestaties, zul je zien wanneer je jouw publiek pakt met jouw campagne. Controleer wanneer ze op jouw advertenties klikken, zodat je weet dat er piekuren en piekdagen zijn waarop de meest engagement hebt.

 

Dagelijks bijhouden

Marketing blijft nadat de campagne / post is gepubliceerd. Als je verantwoordelijk bent voor jouw marketing pagina en advertenties, moet je de progressie opvolgen. Er zullen opmerkingen, vragen en klachten komen die onmiddellijke reactie vereisen. Reactief en behulpzaam met klanten en potentiële kopers. Zorg ervoor dat ze binnen een uur antwoord hebben en schrijf ze in het openbaar, zodat anderen je antwoorden kunnen zien.
Als je meerdere pagina’s en accounts hebt op verschillende sociale media sites, kun je wel wat extra hulp gebruiken om ze effectiever te beheren. Zo kun je Buffer, Canva, Hootsuite en SproutSocial gebruiken. Als het nodig is, kunt je iemand anders jouw pagina’s  laten beheren.

 

Betrek jouw publiek
Jouw publiek is goudmijn. Het ligt voor de hand om te zeggen dat het nodig is om ze te betrekkken. Om het eenvoudig te maken, kun je deze stappen volgen.
> Identificeer eerst jouw potentiële klanten. Kies degenen die graag je berichten lezen, delen en commentaar  geven op je berichten.
> Betrek hen door het doen van deze acties: antwoord op berichten, een shoutout op je FB pagina, volg ze terug, etc.

> Bereik hen door berichten te sturen en bedank hen voor hun steun, ook kortingen aanbieden of gratis producten weggeven.

 

Contest

Een contest kan ervoor zorgen dat je klanten meer betrokken zijn op jouw pagina. Voor een kleine onderneming zoals t-shirt marketing is een Facebook tijdlijn contest erg handig en goedkoop.

 

We moeten een aantal aspecten overwegen, tijdens de contest. Bepaal uw doel voor de lancering van de contest, zoals: het verhogen van de likes, maximale blootstelling, het verzamelen van gegevens van de consument, etc.

 

De contest moet relevant zijn. Het moet verband hebben met de producten, niches, en ook tijd / seizoen.

 

Zorg ervoor dat de contest een korte tijd loopt. Ga uit van minder dan 7 dagen, zodat de klanten geen geduld verliezen.

 

Hier een aantal ideëen voor een contest voor op jouw pagina:

 

Here are several of basic contest ideas which you can run on your page.

> “Like” om deel te nemen aan de contest.

> Comment hieronder en tag jouw vrienden of geef een titel aan de foto.

> Deel deze post en tag jouw vrienden.

> Vraag jouw klanten om foto’s te uploaden.

 

Creëer een simpel en leuke contest die mensen die jouw pagina hebben geliked samenbrengt. Vergeet niet om de regels duidelijk te vermelden en winaars bekend te maken.