Hoe kun je Email Marketing zo effectief mogelijk gebruiken

Tegenwoordig wordt er veel aandacht besteed aan het werven van potentiële klanten op verschillende sociale media kanalen. Deze platformen bieden inderdaad een mogelijkheid om de naamsbekendheid van jouw tshirts te vergroten. Maar, zodra het eerste contact is gelegd met de consument is het goed om over te stappen op email marketing. Emails blijven de beste manier om een snelle, directe en professionele communicatie met jouw klant op te zetten.

  • Het organiseren van uw e-mail marketing campagnes

Indien nodig zoek professionele hulp

E-mail marketing is meer dan alleen de eenvoudige uitwisseling van e-mails met jouw klanten. Het gaat om het selecteren van de juiste doelgroep, het bericht dat je wilt overbrengen aan hen, op het juiste moment en in de juiste vorm. Je moet bewust zijn van het feit dat dit een zeer tijdrovend proces kan zijn. Dus mocht je niet beschikken over de nodige middelen, kun je overwegen om professionele hulp van een bedrijf gespecialiseerd in e-mail marketing in te schakkelen. Voorbeelden van platformen die e-mail marketing hulp aanbieden zijn Bronto, MailChimp, StreamSend en Silverpop.

Verzamel contactgegevens van jouw doelgroep

Allereerst moet je ervoor zorgen dat je de huidige contactinformatie hebt van de mensen die geïnteresseerd zijn in jouw campagnes. Daarom raden we je aan om een volledige lijst samen te stellen van al jouw eerdere klanten en potentiële klanten bestaande uit hun namen, adressen en eventuele aanvullende informatie die u over hen. De volgende stap is om volgers van je social media platformen om te zetten in abonnees door het opnemen van sign-up format en CTA knoppen op jouw website, blogs en social media kanalen. En om jouw leads te verhogen, houdt er rekening mee dat e-mail marketing niet alleen bedoelt is om jouw klanten te informeren over updates van het product, maar ook over het betrekken van uw publiek met interessante inhoud (bijv. Artikelen, grappige citaten en foto’s en updates van jouw bedrijf).

Segmenteer jouw klanten

Er is geen geheim recept voor de succesvolle segmentatie van de klanten. Er zijn veel verschillende manieren van het verdelen van je doelgroep en je kunt de beste segmentatie strategie voor jouw eigen bedrijf vinden door trial en error. De ervaring leert dat segmentatie die zeker de moeite waard is. Volgens MailChimp, is er een 14,37% hogere kans dat is jouw e-mail geopend wordt wanneer je jouw campagnes zijn gesegmenteerd. Deze e-mail marketing services platform biedt bedrijven de mogelijkheid om hun doelgroep te segementeren volgens; interessegroepen, sign-up data, en de abonnee activiteit. Wij adviseren je om te proberen jouw e-mails zo relevant en persoonlijk mogelijk te maken; dit zal zeker het succes van uw e-mail marketing campagne vergroten.

Vind de perfecte timing voor jouw campagne

De vraag over de duur van het verzenden van e-mails hangt grotendeels af van de demografie van uw doelgroep. Terwijl veel studies suggereren dat e-mail campagnes het meest succesvol zijn wanneer je ze stuurt tussen 8-10u van maandag tot donderdag, maar uit recente bevindingen blijkt dat afhankelijk van de leeftijd en de levensstijl van uw doelgroep, kunnen andere tijden leiden tot significant hogere ROI en click-through – opbrengsten. Als je je richt op jonge, tech-savvy professionals die werkzaam zijn, kun je die bijvoorbeeld, beter laat in de avond bereiken. Interessant is dat de Experian e-mail marketing benchmarkingverslag ook onthuld dat ondanks die het laagste cijfers had, zaterdag en zondag de hoogste geregistreerde doorklikken en open rates hebben. Overigens ontvangen mensen tijdens het weekend minder aanbiedingen over de mail. Kortom, ons advies is om het uit te testen; e-mails versturen op verschillende dagen en tijden van de week en vergelijken de resultaten van de verschillende studies.

  • Zorg voor de juiste inhoud jouw e-mail

Onderwerp bepalen

Het bedenken van de juiste onderwerp is een van de meest cruciale taken van jouw e-mail campagne, omdat de juiste berichten doorslaggevend voor de open-rate kan zijn. Echter, is er onenigheid over de beste manier om de aandacht van de doelgroep te verhogen. We raden aan om een meer conservatieve aanpak te gebruiken, simpelweg door vermelding van de inhoud van de e-mail. Vermeldt ook aanbiedingen en kortingscodes, hiermee kun  je klanten stimuleren om jouw e-mail te openen.

Het kiezen van de juiste tekst en foto’s

In e-mail marketing is het eerder over de duidelijkheid dan de complexiteit van de gebruikte taal. Zorg ervoor dat jouw boodschap is duidelijk en dan kan het niet verkeerd worden geïnterpreteerd. Om klanten te betrekken kan je onder meer grappen en afbeeldingen, maar overdrijf het niet – sommige e-services zijn foto’s niet zichtbaar, dus als uw e-mail veel afbeeldingen bevat, kan de ontvanger helemaal niets zien. Met het oog op actie vanuit jouw doelgroep aan te moedigen, moet je ook deadlines zetten. Je zult zien, dat jouw verkoop een impuls zal nemen!

En vergeet niet om uw e-mail mobiele vriendelijker te maken. Vandaag de dag, worden meer dan 50% van alle e-mails worden geopend op mobiele apparaten.

Vermijd dat je jouw doelgroep irriteert

Om te voorkomen dat als spam wordt ervaren, moet je ervoor zorgen dat je nooit per ongeluk dezelfde e-mail twee keer aan dezelfde klant binnen een week. Wat je ook kunt overwegen is een afmeldlink in jouw e-mails. Als klanten zijn niet langer geïnteresseerd in nieuwsbrieven, is het beter hen de mogelijkheid te geven om af te melden.

  • Het meten van het succes van jouw e-mail marketing campagne

Open rates

Jouw open rate zal sterk afhangen van jouw onderwerpregel. Als het je lukt om de aandacht van jouw doelgroep te trekken met een goede titel, zal uw open rate aanzienlijk verbeteren. Volgens Mailchimp zijn de campagnes met de meest succesvolle open rates, die een zeer duidelijke en professionele boodschap over brengen, zoals bijvoorbeeld:

  • [COMPANYNAME] Sales & Marketing Nieuwsbrief]
  • Oog op de [COMPANYNAME] Update (oktober 31-04 november).
  • [COMPANYNAME] Personeel Shirts & Photos

Voor B2C e-mail marketing van de benchmarking voor open rates moet ergens tussen de 30 en 35%.

Click-through rates

De CTR geeft het percentage van de mensen die op de advertenties klikken / koppelingen weergegeven in jouw e-mail. Het is dus een maatlat voor de onmiddellijke reactie op uw advertentie. Om jouw CTR rate te verbeteren, raden wij je aan om te werken aan de aanpassingen van de kleur en grootte van jouw CTA knoppen. De benchmark voor CTR in B2C marketing is ingesteld rond de 5%.

Conversion rate

Ten slotte moet je ook het percentage meten van hoeveel mensen die uiteindelijk iets hebben gekocht; de zogenaamde succespercentage. Om de koers en daarmee de prestaties van de verschillende e-mails te houden, raden wij het aan om Google Analytics UTM Parameters aan jouw links in de e-mails toe te  voegen.