Hoe kom je overtuigend over in jouw e-mails?

Proberen om een ​​(potentiële) klant te overtuigen in persoon is makkelijk, het enige wat je hoeft te doen is jouw beste glimlach opzetten en gebruik te maken van jouw kennis, maar proberen om een ​​(potentiële) klant via e-mail te overtuigen kan een hele uitdaging zijn, hoewel het niet zo hoeft  te zijn. Het kan zelfs heel eenvoudig zijn! Volg deze tips om een ​​energieke, overtuigende en een geweldige verkoper via e-mail te worden.

Jouw e-mailadres

Als jouw e-mailadres niet serieus is, zal jouw bericht ook niet serieus genomen worden. Probeer een e-mailadres te gebruiken dat kort en krachtig is, zodat je als ondernemer op de beste manier jezelf presenteert. Vermijd ook het gebruik van willekeurige getallen zodat het niet onprofessioneel overkomt.

Een perfecte titel

Een titel is het begin van jouw gesprek en de allereerste indruk van jouw e-mail. Zorg ervoor dat de titel bij de inhoud van jouw e-mail past. Hou het kort en krachtig, een titel nodigt (potentiële) klanten uit naar het openen van jouw e-mail. Met behulp van de perfecte titel maak jij jouw (potentiële) klanten enthousiast en hongerig naar meer!

Maak het persoonlijk

Een groot gedeelte van overtuigend overkomen is het personaliseren van jouw e-mail. Probeer jouw klanten te noemen bij hun naam en richt jouw boodschap meer tot hun. Dit zorgt ervoor dat jouw (potentiële) klant zich uniek en gewaardeerd voelt, en dus toegankelijker is voor jouw aanbiedingen.

Woordkeuze

Met de juiste woordkeuze kun je jouw e-mail en boodschap krachtiger en effectiever maken. Bijvoorbeeld, wanneer ik zeg ” u zult een korting krijgen van 10% korting op deze hoodie”, klinkt het oké. Maar wanneer ik zeg, “u zult een ongelooflijke korting van 10%  krijgen op deze exclusieve hoodie”, klinkt het een stuk aantrekkelijker. Echter, je moet wel rekening houden met de geloofwaardigheid van jouw e-mail, overdrijf dus niet te veel.

Wees specifiek: houd de boodschap kort en krachtig

Maak een lang verhaal kort. Jouw (potentiële) klanten zijn niet geïnteresseerd in het lezen van een verslag over jouw aanbod. Wees specifiek en wees direct. Markeer de belangrijkste onderdelen van jouw e-mail en zorg ervoor dat jouw boodschap krachtig is. Om ervoor te zorgen dat de (potentiële) klanten de boodschap correct interpreteren  kan het handig zijn om iemand anders de e-mail te laten lezen voordat deze naar jouw (potentiële) klanten wordt verstuurd.

Maak het aantrekkelijk

De tekst in jouw e-mail is belangrijk, maar de lay-out is wat het echt naar voren brengt. De perfecte lay-out moet prachtig zijn, maar er ook voor zorgen dat de lezers niet worden afgeleid van de boodschap. Vind de perfecte balans. Zorg ervoor dat de lay-out  professioneel is en ook past bij het onderwerp. Probeer online te zoeken naar templates die je kunt gebruiken als voorbeeld. Wees creatief. Vergeet niet om een ​​test e-mail te versturen naar jezelf om ervoor te zorgen dat alles perfect wordt weergegeven.

Frequentie van jouw e-mails

Het ontvangen van jouw e-mail moet voelen als een privilege, en dus niet als spam. Daarom is het belangrijk om klanten niet constant te overvallen met e-mails. Om jouw klanten perfect op de hoogte en tegelijkertijd tevreden te houden is het verstandig om een ​​e-mail elke twee tot drie weken te versturen, tenzij er natuurlijk gevraagd wordt om meer.

Ken jouw doelgroep

Jouw doelgroep kennen is erg belangrijk, hierdoor kun je jouw e-mail hier nog beter op afstemmen. Bij het verzenden van e-mails met informatie over een nieuw t-shirt, moet je deze natuurlijk versturen naar de juiste niche. Jouw e-mail is namelijk een stuk effectiever als het de juiste mensen bereikt. Verder kan het handig zijn om jouw klanten in verschillende doelgroepen te verdelen, op basis van geslacht en voorkeuren. Door jouw doelgroep goed te analyseren, kun je de inhoud van jouw e-mail specifieker maken. Je kunt bijvoorbeeld verwijzen naar bepaalde feiten die alleen die niche kent of inside jokes erin verwerken. Dit toont jouw expertise op een bepaald gebied, toewijding en betrokkenheid aan jouw (potentiële) klanten.