Opzet

Hier zullen we het verkoopdoel instellen.

Hier moet je jouw valuta en verkoopdoel selecteren: oftewel het minimum aantal T- shirts dat je wilt verkopen. We stellen voor dat je een redelijk verkoopdoel tussen de 50 en 100 stuks kiest met behulp van de muis. Zelfs als je een hele goede verkoper bent, kunnen vroege kopers afzien van een koop als ze een te hoog verkoopdoel zien. Dit zou je conversie kunnen aantasten. Voor beginners, start met een doel van 10 tot 20 producten, zelfs als je een behoorlijk budget hebt voor de promotie van de campagne.

Wat er ook gebeurt, zelfs als je meer producten verkoopt dan je verkoopdoel, keren wij een deel van de winst uit, deze wordt gecalculeerd uit het verschil tussen het verkoopdoel en het werkelijke aantal verkopen. Je hebt het verdiend!

Als je een publiciteitsbudget van minder dan €500 euro hebt tijdens de gehele duur van de campagne, stellen wij voor dat je een verkoopdoel van 20 stuks aanhoudt.

Bepaal dan je verkoopprijs: Je kan ervoor kiezen om 5, 10, of 20 euro per product te verdienen, of je kan ervoor kiezen om een winst gelijk aan 0 euro te hebben door de verkoopprijs gelijk te stellen aan de suggestie die Teezily geeft.

Ten slotte selecteer je alle extra producten die je wilt aanbieden aan jouw kopers. Met hoodies kun je hogere winsten verkrijgen, vergeleken met hetzelfde aantal T- shirts gezien vanuit een marketing perspectief. Met hoodies kun je gemakkelijk je marge verdubbelen vergeleken met T- shirts. Je moet wel rekening houden met de seizoenen van de landen waar je je op richt. Het is bijvoorbeeld een stuk moeilijker om hoodies te verkopen in Griekenland in de zomer!

In ons voorbeeld hebben we ervoor gekozen om 4 verschillende dingen te kiezen: een unisex T- shirt met een ronde hals in de kleuren royal bue en wit en tanktops in de kleuren rood en roze. Je kan tot 10 verschillende modellen kiezen in elke campagne.

Belangrijk: vergeet niet voor elk product de verkoopprijs toe te voegen.

We raden je aan om een verkoopprijs te kiezen die je de meeste winst oplevert. Je werkt niet voor niets! Gebruik een onafgeronde verkoopprijs. Je zult een betere conversie krijgen door € 24,49 of € 18,99 te gebruiken dan wanneer je € 25,00 of € 19,00 gebruikt!

De “psychologische” prijzen die je moet onthouden zijn bijvoorbeeld € 14,95, € 19,45 of € 29,99.

Aarzel niet om onze Country managers voor advies over verkoopprijzen te vragen voor elk product voor het land waar je je op richt.

Stap 2 is compleet, klik op Volgende stap om naar stap 3 te gaan.