De gids voor een perfecte beschrijving onder jouw Instagram foto!

In ons artikel van vorige week hebben wij de mogelijkheden laten zien om in populariteit te stijgen op Instagram. Zoals genoemd in het artikel, is een goede beschrijving essentieel voor succes.

Goede beschrijvingen zullen het publiek sterker betrekken en uiteindelijk leiden tot meer likes en dus de mogelijkheid vergroten dat volgers klanten worden.

8 tips voor het creëren van de perfecte Instagram beschrijving

Hou het simpel.

De nadruk ligt bij Instagram op de foto’s. Dus creëer een korte beschrijving, ideaal zou zijn een pakkende zin of een woordgrap, dit werkt altijd.

Vertel een verhaal.

Zelfs al gebruik je Instagram alleen als een online catalogus voor jouw producten, verhalen vergroten altijd de betrokkenheid van jouw volgers en potentiële klanten.

Voeg een call-to-action toe. Stel een vraag.

Zorg voor een interactie tussen jou en jouw (potentiële) klant. Bijvoorbeeld, vraag iets dat gerelateerd is aan jouw bericht. Wanneer jouw niche bijvoorbeeld is getattooeerde vrouwen, vraag dan wat hun tattoos betekenen en of ze een foto willen plaatsen. Als jouw niche een stad of een regio is, vraag dan aan jouw volgers waar zij vandaan komen. Dat geeft jou ook inspiratie voor nieuwe designs. En uiteindelijk, des te meer reacties je krijgt, des te groter de kans dat anderen jouw foto’s te zien krijgen. Het vragen of men hun vrienden wilt taggen werkt ook goed.

Verwijs naar jouw bio waarin jij jouw URL vermeldt.

Omdat je geen linkjes kunt plaatsen in jouw beschrijving op Instagram, vergeet dan niet om te verwijzen naar jouw bio waarin jouw URL staat, deze kan men dan gebruiken om direct naar jouw online shop te gaan.

Taggen

Een foto gebruiken van een klant (met zijn/haar toestemming) is een briljante manier om jouw potentiële klanten te laten zien hoe blij jouw huidige klanten zijn met jouw product(en). Laat ook zien dat jij ook blij bent met zulke tevreden klanten.

Gebruik niet teveel hashtags

Het is verstandig om niet een tekst te schrijven met alleen maar hashtags. Dit leidt tot verwarring en de focus moet blijven liggen op het product dat je promoot. Maar gebruik enkele sterke hashtags. Om iets meer hashtags te gebruiken is het verstandig om deze na jouw boodschap te plaatsen, anders stoort dit tijdens het lezen.

Gebruik Emojis

Emojis maken jouw tekst wat levendiger. Ze vallen goed op en helpen met het overbrengen van emoties. Je kan ze gebruiken om bepaalde woorden te vervangen of aan het eind van jouw tekst om zo een laatste indruk achter te laten.

Let op jouw grammatica en spelling

De juiste spelling en grammatica doen er nog steeds toe. Om professioneel over te komen moet je zorgen dat dit in orde is. Dubbel check dus altijd jouw tekst.