Wat is the role van TZ bij het modereren van campagnes?

Helaas moet Teezily vaak een campagne verwijderen, omdat ze inbreuk maken op het auteursrecht. Om dit soort situaties in de toekomst te voorkomen willen wij jouw graag wat insights geven over hoe ons legal team de campagnes analyseert.

 

Stap 1: Trademark Test

Iedere keer dat een campagne een trademark gebruikt zijn wij verplicht om deze te verwijderen. Een trademark betekent dat dezelfde woorden, logos en afbeeldingen worden gebruikt. Maar ook campagnes die veel weg hebben van een trademark worden verwijderd. Dit doen we om verwarringen te voorkomen. Veel sellers denken dat wanneer zij een kleur of vorm veranderen op een logo dat zij geen auteursrecht schenden, maar omdat we alle campagnes verwijderen die maar ook een beetje lijken op het orgineel worden dus ook deze campagnes verwijderd.

blog1

Stap 2: Beeldrecht Test

De volgende stap is de screening van campagnes met betrekking van de beeldrechten. Met behulp van gezichten van acteurs, zangers, voetballers of enig ander beroemd persoon vormt een schending van de beeldrechten. Daarom, zodra een beroemdheid is te herkennen op een T-shirt ontwerp (afbeelding, naam of andere kenmerken), moeten we de campagne verwijderen.

Stap 3: Haatdragende inhoud Test

We hebben geen tolerantie als het gaat om campagnes met een haatdragend bericht. Deze campagnes worden meteen verwijderd.

 

Stap 4: Copyright Test

Auteursrechten zijn wettelijke rechten die het oorspronkelijk werk exclusieve rechten verlenen. De exclusieve rechten zijn niet absoluut, maar beperkt door de beperkingen en uitzonderingen op het auteursrecht, met inbegrip van fair use (die o.a. commercieel gebruik zoals wij dat doen bij Teezily). Voor het auteursrecht modereren, hebben we niet de mogelijkheid om op te merken / weten wie wat gemaakt, voor elk ontwerp, aangezien de bescherming geen registratie vereist, maar alleen “originaliteit” nodig heeft. Daarom vertrouwen we op individuen om ons bewust te maken van te maken van een schending. Auteurs die hun ontwerp in een campagne vinden kunnen contact met ons op moderation@teezily.com .

blog2

Stap 5: In contact komen met de sellers

Mocht er een schending van de bovengenoemde wetten plaatsvinden, dan mailen we de sellers om de kwestie uit te leggen. Ten slotte, worden de campagnes gesloten en geschrapt op onze Teezily webpagina.