En introduktion till nischmarknader

 a. Vad är en nischmarknad?

 

“Med en nischmarknad menas ett litet men samtidigt specifikt och definierat segment av populationen. Nischmarknaderna existerar inte av sig själva utan skapas utifrån behoven, önskningarna och de identifierade kraven på en marknad som inte redan tillgodoses av andra företag i form av varor och tjänster” (Business dictionnary).

 

Det finns tusentals nischmarknader och det skapas nya varje dag! Det finns tv huvudsakliga typer av nischmarknader:

  • De som vill rikta sig till en passion.
  • De som surfar på internet dagligen.

 

b. Varför köper kunder T-shirts?

 

  • De vill ha en idé nära sitt hjärta T-shirts som stöttar politiska partier, djur- eller miljöfrågor, religiösa uppfattningar eller andra sakfrågor ¨r speciallt populära hos Teezily.
  • De vill att folk ska reagera på vad de ser Vissa konsumenter gillar att bära provicerande kläder för att väcka en reaktion hos andra. Andra vill bara få dig att le med sin t-shirt. Inte sällan, vill dina konsumenter köpa visa t-shirts för att attrahera och imponera på någon de gillar.
  • De vill tillhöra en grupp Dina konsumenter kommer att köpa t-shirts för att de vill känna att de tillhör en grupp. Denna skulle kunna vara ett fotbollslag eller ett band, t ex. Gruppen kan även vara väldigt specifik om den till exempel riktar sig mot en insamling för en resa som någon ska göra. Det här gör det exklusivt, annorlunda och till och med speciellt!

 

c. När köper kunderna t-shirts?

I allmänhet, skulle du aldrig köpa en lag t-shirt med laget som förlorade matchen igår kväll! Dina konsumenter vill förknippas med det vinnande laget! Med andra ord, måste du lansera din kampanj när din målgrupp är i rätt sinnestillstånd för att vilja köpa! Det här är det bästa sättet att få en bra “conversation rate” och en mycket bra “ROI” på dina kampanjer.
Människor vill i allra högsta grad tillhöra den vinnande gruppen. Det största framgången när du marknadsför t-shirts får du när du kombinerar frågorna “när” och “varför”, även om du kan tjänsa bra med pengar bara genom att fråga “varför”. Hur som helst, om du riktar dig mot en mer generell målgrupp, är chansen att du kommer sälja väldigt liten, även om du har uppfattningen att du säljer vid rätt tidpunkt.