Hur marknadsför jag mina T-Shirts på Facebook?

 

Nu när din Facebook-sida är skapad, är det möjligt att marknadsföra dina tjänster för att generera trafik till din kampanjsida.

 

Efter att ha testat effektiviteten av olika typer av reklam, är en så kallad “post-engagemangsbild” det som gör att du kan få ut det mesta av Facebook. I själva verket kommer din målgrupp att dela och “gilla” din publikation som sedan visas i nyhetsflödet av deras vänner och på så sätt sprider ordet om din kampanj. Det finns åtminstone fyra olika sätt att sälja dina Teezily t-shirts på Facebook.

 

a. Publicera på din Fanssida (gratis)

 

Detta fungerar bra eftersom det blir mycket lättare att sälja dina T-shirts när du redan har en engagerad och passionerad publik. Till exempel har en av våra leverantörer har nyligen lanserat en kampanj på en av sina sidor utan att investera en enda euro i marknadsföring på Facebook och fick mer än € 2000 på bara två veckor.

 

Kommentera gärna ditt eget inlägg genom att lägga till länken av din Teezilykampanj.

 

Ge ditt erbjudande ännu mer exklusivitet genom att indikera och lägga till nya kommentarer, t ex: “Bara tre timmar kvar att köpa denna t-shirt! Finns i storlekarna S till XXL.”

 

Du måste posta din kampanjlänk vid rusningstiden på Facebook (cirka 3 gånger per dag) och lägga till innehållsinlägg. Vi har upptäckt att det fungerar särskilt bra kl.9, 13 och 21 särskilt för T-shirtsinlägg.

 

När sista dagen av din försäljning kommit, skicka ut länken till din kampanj  5 gånger/dag och uppmuntra dina köpare att köpa genom att använda denna typ av meningar: “Det är bara några timmar kvar av kampanjen”, “Sista chansen att få en … “, etc.

 

Planera dina inlägg i förväg genom att kolla på bilden nedan.

 

 

b. Post jacking

 

Du kan identifiera grupper och sidor som verkar på samma nisch med hjälp av den tidigare analysen av din målgrupp.

Sök för att hitta grupper och sidor där du borde publicera din kampanj:

 

-Sidor relaterade till [namn av nischen]

 

– Favoriter sidor [namn av nischen]

 

– Sidor som omtyckt av personer som [namn av nischen]

 

– Grupper som gick av personer som [namn av nischen]

 

 

Identifiera sedan de olika sidorna, kommentarer som gynnar flest ”likes” och synpunkter på svar och skicka länken till din Teezily kampanj.

 

Nedan ett exempel på kommentarer som du kan skicka:

 

“Hej alla, är denna T-shirt fins att köpa under endast sju dagars tid – www.teezily.com/rottweiler”

 

För att lägga ett inlägg på vissa grupper som du har identifierat, är det ibland viktigt att du begär tillgång till administratören.

 

c. Använda Facebooks “Ads Manager Tool”

 

Det finns många typer av reklam för att främja en T-shirt på Facebook. Här kommer vi att fokusera på den metod som fungerar bäst, “Page Post Engagement” (PPE).