Hoe trekken we internationale klanten aan?

 Teezily, de leider op de Europese markt voor online sales van gepersonaliseerde kleding, gaat de business uitbreiden over de hele wereld. Het is nu mogelijk om onze producten te printen vanuit onze warenhuizen in Europa en de VS en we verzenden wereldwijd.

Waarom pak je deze kans niet om uit je comfortzone te stappen en begin je met het internationaliseren van jouw niche of met het vinden van jouw merk. De vraag is: hoe trek je de aandacht van deze potentiële klanten die over de hele wereld wonen? Hoe kan jij omgaan met andere best sellers die al een plek hebben op de markt waar jij erg in geïnteresseerd in bent.

Hier zul je een aantal tips en adviezen vinden die je kunnen helpen om internationale klanten aan te trekken:

 

1/ Doe onderzoek naar de markten waarin je wilt verkopen:

Voordat je nieuwe campagnes lanceert en begint met het vertalen van jouw designs, is het belangrijk dat je wat onderzoek doet naar je afzetmarkt. We adviseren je om te beginnen met kiezen van één of twee nieuwe markten en opzoek te gaan naar informatie over je toekomstige lokale klanten. Probeer erachter te komen welke items het best verkopen en welke kleuren en maten het vaakst gekozen worden. Aarzel niet om te kijken naar onze e-market infographics om meer te weten te komen over de Amerikaanse en Europese markten.

Je kunt ook onderzoek doen naar de nieuwste trends om te kijken of jouw niche kan worden gebruikt worden in verschillende landen. Er zijn veel verschillende inspiratie bronnen zoals: het bestuderen van situaties, maar ook lokale media. Je kunt ook een lijst opstellen van de meest invloedrijke bloggers of de meest bekende tijdschriften voor ieder land om meer te weten te komen over de nieuwste trends.

 

2/ Vertaal jouw beste design: 

Denk je dat jouw design het goed zal doen in verschillende landen, aarzel dan niet om je design te vertalen in verschillende talen. Indien je niet meertalig bent, willen wij je herinneren aan onze vertaalservice die jouw helpt met het vertalen van designs, titels, campagnebeschrijvingen en Facebook posts…

Let op! Probeer geen taalfouten te maken door bijvoorbeeld talen te verwarren (zoals Deens met Fins) helaas is dit de beste manier om een potentiële klant te verliezen.

Om meer te weten te komen over de meest voorkomende fouten die je niet in je campagne beschrijving moet maken, lees dan ons artikel.

 

3/ Maak indien nodig een Facebook pagina aan voor elke taal:

Dit stelt je in staat om een community op te bouwen voor iedere markt. Alhoewel je actief dient te zijn door regelmatig updates te posten over lopende en nieuwe campagnes. En bovenal wees reactief: een Facebook pagina is interessant als de reactietijd hoog is. Daarom is het fundamentele kwaliteit om op comments te reageren, vragen te beantwoorden en twijfelende klanten gerust te stellen. Het doel is om je community op hun gemak te stellen zodat ze potentiële of loyale/vaste klanten worden.

 

4/ Benadruk het feit dat we wereldwijd leveren:

Om internationale klanten aan te trekken moet je hen als eerst informeren over het feit dat er wereldwijd levering mogelijk is. In dit geval zijn er meerdere opties: voeg een banner toe aan je home pagina, bied aanbiedingen aan je klanten zodat ze iets kopen, wees open over de productie- en verzendtijd, vertel je potentiële klanten dat ze contact op kunnen nemen met support@teezily.com, indien ze dat nodig hebben…

 

5/ Join onze Teezily University Facebook groepen en stel vragen over een specifieke markt. Het belangrijkste bij het ontwikkelen van een markt is nieuwsgierigheid en vragen stellen. Vergeet niet dat in de Teezily gemeenschap het delen van kennis erg gewaardeerd wordt!

 

Teezily University FR

Teezily University UK

Teezily University DE

Teezily University NL

Teezily University IT

Teezily University ES

Teezily University VN

Teezily University IN

 

We hopen dat onze aanbevelingen/tips over hoe je meer internationale klanten trekt je op weg zullen helpen. Deel a.u.b jouw ervaring door een comment achter te laten.