Hoe bouw je een sterk merkimago op met behulp van social media?

Social media is een handig hulpmiddel om een sterk merkimago op te bouwen op een gemakkelijke en snelle manier en tegen relatief lage kosten. Met de juiste aanpak is er veel potentie maar er zijn een paar dingen waar je op moet letten zodat je online kunt slagen.

 

Schrijf jouw ideeën op. Veel entrepreneurs hebben een algemeen idee van wat ze willen bereiken op het gebied van merkimago. Door jouw ideeën op te schrijven krijg je een beter beeld van wat mogelijk is en wat niet, en welke richting je op wilt gaan.

 

Maak een schets met gedetailleerde beschrijvingen van ideeën die je in gedachten hebt. Ook zal het nuttig zijn om feedback te vragen voordat je begint met de uitvoering van jouw ideeën. Dit zal je een hoop tijd besparen.

 

meme

Kies het juiste platform: Er zijn online veel platforms beschikbaar die je kunt gebruiken. Als je tegen problemen aanloopt bij het promoten van jouw merk op social media kan het zijn dat dit niet geheel jouw schuld is. Gezien het brede aanbod, kan het verleidelijk zijn om ze allemaal te gebruiken. Je moet echter denken aan welk platform het meest past bij jouw merkimago, en dit hangt af van jouw doelstellingen en jouw gekozen niche. Hier vindt je een aantal belangrijke demografische gegevens die jouw helpen het kiezen van het juiste platform voor jouw campagne.

 
Jouw klanten zijn een belangrijk onderdeel van jouw merkimago. Als zij niet tevreden zijn, dan zal jouw merkimago ook niet sterk zijn. De content die je deelt op social media moet het imago van jouw merk niet alleen ondersteunen, maar ook afgestemd zijn op de belangen van jouw niche.  Hoewel het verkopen van jouw producten de belangrijkste doelstelling is, is het verstrekken van waardevolle en deelbare content ook belangrijk. Een voorbeeld van een trend die jij als content  kunt gebruiken zijn memes. Memes zijn grappige foto’s met een korte grappige tekst waar mensen zich in kunnen vinden. Maar wees wel consistent in de onderwerpen die je gebruikt. Zorg dat je een duidelijk beeld naar jouw klanten toe projecteert. Probeer een paar onderwerpen die een verband hebben met de T-shirt industrie en jouw niche zodat je een duidelijke merkimago creëert. Jouw klanten zullen dan geïnteresseerd blijven en jou blijven volgen. Wil jij graag weten hoe je goede content voor Facebook moet creëren? Klik hierVergeet niet om regelmatig jouw content te updaten. Weten wanneer je content moet posten hangt af van jouw niche, het is een kwestie van uitproberen. Daaruit kun je een strategie ontwikkelen die laat zien wat wel of niet werkt.

 
Het gebruik van creatief beeldmateriaal is ook een belangrijke factor die helpt bij het opbouwen van een sterk merkimago. Het is niet alleen wat je zegt dat telt, maar ook wat je laat zien. Zoals eerder vermeld, is het delen van foto’s die nauw gerelateerd zijn aan jouw niche een goed idee, maar het uiterlijk van jouw social media pagina is ook belangrijk. Schets goede ideeën voor een logo, profielfoto’s of banners voor jouw pagina. Wees creatief maar houd het professioneel. Je wilt dat jouw klanten weten dat ze te maken hebben met een professionele, betrouwbare en toegewijde verkoper terwijl je ook een pakkende pagina creëert met een sterk onderscheidend vermogen. Het kan nuttig zijn om een kleur te kiezen die jouw bedrijf zal vertegenwoordigen. Doe een beetje onderzoek en ontdek welke kleuren jouw waarden en niche het beste vertegenwoordigen. Wil je weten hoe jij de perfecte Facebook-pagina creëert? Klik hier!

 

 

Nog een kleine tip is om influencers op te zoeken die goed bekend zijn bij jouw niche. Veel grote online influencers weten hoe moeilijk het kan zijn om een sterk merkimago op te bouwen. Probeer ze te benoemen in jouw content en zeg wat aardigs over ze. Als deze influencer Google Alerts gebruikt, leest hij/zij misschien jouw content en is dan ook bereid om het te delen. Dit is een gemakkelijke manier om jouw merkimago te versterken en meer klanten aan te trekken.