De Retargeting Pixel

De retargeting pixel zorgt ervoor dat jij je kan richten op mensen die hebben geklikt op de link, maar niks hebben gekocht.

Wees er zeker van dat het goed werkt door naar de volgende link te gaan: https://developers.facebook.com/docs/ads-for-websites/pixel-troubleshooting.

Houd er rekening mee dat maar 2% van je klanten meteen de eerste keer nadat ze jouw advertentie zien het product kopen. Ze hebben interesse getoond in je campagne door te kijken naar de advertentie. Met deze pixel kan je je op hen richten zodat zij, hopelijk, je product kopen.

Om Custom audience  te gebruiken, die naar de Facebook gebruikers kijkt die jouw advertentie hebben gezien maar niets hebben gekocht, moet je minstens 20 bezoeken hebben gehad op de webpagina van je campagne.

Ga dan naar Ads manager en klik op Audiences, daarna op Create a custom audience, en dan op Website traffic.

Geef je gepersonaliseerde publiek een naam die gerelateerd is aan je campagne en zet erbij: Alleen voor mensen die de webpagina hebben bezocht, niet voor anderen. Het is noodzakelijk om mensen die jouw T- shirt hebben gekocht uit te sluiten van de pagina. Je gaat niet betalen voor mensen die er al een hebben gekocht.

Bewaar deze informatie voor 180 dagen. Deze informatie kan erg handig zijn als je besluit om je campagne te herstarten…

Als je eenmaal een publiek hebt, klik dan op Pixel details, kopieer de gegeven waarde en plak het in Teezily op de in screenshots afgebeelde manier:

39 40 41 42

Vraag dan het 15- cijferige nummer op en kopieer het naar jouw Teezily campagne.

4 dagen na de start van jouw campagne kan je een Ad set maken (het concept hiervan wordt uitgelegd in het volgende hoofdstuk) om deze gebruikers te retargeten door een click to website advertentie met oCPM te maken in dark post, omdat dit meer ruimte vrijmaakt voor het schrijven en het overtuigen van potentiële klanten. Je weet al dat ze jouw campagne hebben bezocht. In tegenstelling tot EPP is retargeting handig voor de Right hand column, zowel als de Mobile News Feed en de Desktop News Feed. Je kan het veld custom audience invullen met het gepersonaliseerde publiek dat je hebt gemaakt bij Audiences toen je je Teezily campagne lanceerde. De EPP is nutteloos hier omdat de betrokkenheid van het publiek niet vereist is.